De dag van de examenuitslag
Die is niet normaal spannend. Uren zit je kind zenuwachtig te wachten op het verlossende woord: geslaagd! Maar hoe groot is de verlossing eigenlijk als je kind bent van gescheiden ouders? Geslaagd zijn betekent ‘diploma-uitreiking’. Maar diploma-uitreiking betekent ook ‘familie in de zaal!’.

Onnodige stress
Van veel kinderen valt te horen dat ze deze dag vooral heel stressvol vinden. Ze zijn bang voor spanningen tussen hun ouders (bijv.): “In plaats van met mijn outfit, ben ik vooral bezig met de vraag of ik papa en mama allebei moet uitnodigen, waar ze dan moeten zitten en of ze met elkaar zullen praten.”. En bij ouders met een kind in groep 8 zijn het de zenuwen voor bijv. de eindmusical die door het huis gieren. En zo’n optreden is nog zenuwslopender als je ouders gescheiden zijn!

Wat vinden de jongeren zelf
Villa Pinedo verzamelde tips van jongeren voor ouders die ervoor moeten zorgen dat vervelende stress vermindert en ook kinderen van gescheiden ouders gewoon kunnen genieten van hun diploma-uitreiking. Ook schreven deze jongeren met hen een brief met hun advies aan alle gescheiden ouders met een kind in groep 8 en aan alle gescheiden ouders van eindexamenkandidaten.

De drie gouden tips voor het mooiste eindexamencadeau
Met een van deze jongeren  spraken ze over zijn ervaringen met deze dag, waarna hij gevraagd werd naar de drie gouden tips.
Bekijk de film, laat de tips op je inwerken en zorg dat het straks helemaal om jouw kind draait. De drie gouden tips voor het mooiste eindexamencadeau

Best lastig, na een scheiding met elkaar als vader en moeder op de diploma-uitreiking van je kind verschijnen. Maar wel het mooiste examencadeau dat je kunt geven!