Referenties

Veel kennis aanwezig. Wat ik fijn vond was dat je rust uitstraalde.

Een mediator met hart voor zijn werk en de mens. ziet graag oplossingen en is daardoor bereid zich meer in te spannen. Denkt mee en weet zich in te leven in mens en situatie en komt hierdoor met goede voorstellen, oplossingen en een juiste aanpak.

Alex luistert goed, weet hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden, is empatisch en daadkrachtig. Ik heb mijn gesprekken met Alex als heel prettig ervaren.

Helder

Ik heb Alex leren kennen als een man die integriteit hoog in het vaandel heeft staan. Alex is zeer empatisch, weet deelnemers te prikkelen en tot nadenken aan te zetten. Zonder dwingend te zijn heeft hij de gave om mensen te laten omdenken.

Zeer goed. Hij is professioneel en vriendelijk. Neemt heel veel tijd om het probleem helder te krijgen en zo tot een oplossing te komen. Dankzij Alex zijn begeleiding is het conflict opgelost.

Alex is een betrokken mediator.  Zorgt voor neutraliteit en kijkt mee wat voor de situatie een geschikte stip op de horizon kan zijn.

Ik vond het een erg prettige samenkomst. Alex heeft ervoor gezorgd dat de band weer terug is (zoals) voordat we bij de andere mediator aankwamen en dat heeft een positieve invloed op ons en de kleine. Echt meedenkend en vooral neutraal in doen en laten.

ok

Alex was very professional and organized. He had an organic way of driving the conversation, being reactive to certain comments and was ultimately a good listener. I appreciate his summaries of the situation at points where it was helpful to gain perspective, and also his honest and direct explanation of the whole process (particularly to two people unfamiliar with Dutch laws and customs).

Rustig en deskundig.

Kundig zowel inhoudelijk (en) als het gaat om het te doorlopen proces. Benoemt goed de taken en verantwoordelijkheden die elke partij binnen het mediation proces heeft. Na elke bijeenkomst werden deze nogmaals benadrukt. als persoon rustig en beheerst ervaren. Ondanks dat er momenten waren dat een sturende rol prettig was geweest, bleef de heer Boerman observeren en probeerde het proces met open vragen te begeleiden.

Een fijne mediator. Veel kennis. Deskundig.

Alex is nauwgezet en betrokken. Leuk dat hij voorbeelden aanhaalt tijdens de mediation uit zijn eigen werk verleden. Dat is waardevol!

Staat boven de partijen, integer en oprecht.

Deskundig en volledig.

Betrouwbaar, duidelijk.

Deskundig en vriendelijke man. Rustig bovendien. Luistert goed, vraagt door en vat samen. Stelt aanvullende vragen waarmee hij partijen laat nadenken.

Onpartijdig, kwam met voorbeelden om het gesprek te starten.

Ik ken Alex al jaar en dag als professional in zijn werk. Hij neemt zijn ruime ervaring mee in zijn rol als Familie mediator. Hij voelt in gesprekken feilloos aan waar de schoen wringt, en benoemt dat dan ook. Hij laat zijn gesprekspartners voldoende ruimte om zelf oplossingen aan te dragen en helpt daar waar nodig deze te concretiseren. Ik ken Alex als integer, doelgericht en zijn hart zit op de juiste plek. Deze combinatie maakt hem als mediator sterk in zijn werk!

Duidelijk, werkbaar en open.

Alex ken ik al een aantal jaren en telkens valt het me op hoe gedegen en gedreven hij te werk gaat. Alex doet niets zomaar, maar verdiept zich in de materie en gaat uiterst consciëntieus te werk. Hij legt makkelijk de verbinding met mensen en wint daardoor snel aan vertrouwen, doorziet een situatie snel en weet dan in no time met de juiste technieken en methodieken een goede aanpak te verzinnen. Op een uiterst vriendelijke en zachte manier, tegelijkertijd voel je als ‘lijdend voorwerp’ dat hij wel degelijk een stevige grip heeft.

Ik heb Alex ontmoet tijdens een netwerkborrel. Tijdens een 1 op 1 gesprek kom je meer over elkaar te weten. Al snel kwam ik er achter dat Mediation echt Alex’s ding is! Hij heeft daar goede resultaten mee bereikt.

Als Alex iets toezegt, kun je ervan uitgaan dat het gebeurt, rustig, vanzelfsprekend, betrouwbaar en gedegen. Het was een verademing om met Alex samen te werken voor het Zwolsch Ontbijt Netwerk. Gewoon een fijn mens dus en een vakman op zijn gebied.

Als bestuurder bij een lokale omroepstichting heb ik Alex ingeschakeld om het vertrouwensprobleem dat binnen het bestuur was ontstaan mee helpen op te lossen. Alex heeft de problemen op een rustige, evenwichtige wijze aangepakt, waardoor hij slechts na enkele gesprekken het vertrouwen heeft weten te verkrijgen van de beide kampen die inmiddels binnen het bestuur waren ontstaan. In de diverse gesprekken die hij met beide partijen afzonderlijk en met het voltallig bestuur tezamen heeft gevoerd is hij in staat geweest het bestuur op dat moment weer zover actief te krijgen dat besluiten konden worden genomen. Dit was – gezien de persoonlijkheid van de individuele bestuurders – geen makkelijke opgave, waarvoor ik Alex zeer erkentelijk ben.

Als zorgcoördinator bij een stichting voor beschermd wonen hebben Alex en ik diverse gesprekken gehad over jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij we gekeken hebben wat we voor elkaar konden betekenen. Ten tijde van het faillissement van die stichting heeft Alex voor mij klaargestaan om mee te denken in oplossingen voor onze cliënten en medewerkers, in een periode die heel onzeker is geweest. Daarnaast heb ik veel aan zijn adviezen en ideeën gehad in de tijd van de transitie naar een nieuwe stichting en de stappen die ik heb moeten nemen om het bestuur van de huidige stichting aan de tand te voelen. Alex is bereid om nieuwe wegen te bewandelen en zijn ervaringen te delen, maar verliest nooit uit het oog of een onderneming haalbaar is. Ik heb onze samenwerking als prettig en positief ervaren.

Alex ken ik als iemand met een luisterend oor; serieus, kritisch en betrokken. Hij kan je zo adviseren en coachen tijdens een goed gesprek, dat je je geholpen voelt en je weer verder kunt.

Alex weet o.b.v. zijn eerdere opleiding(en) en werkervaringen snel de inhoud van waar het om gaat – of dient te gaan – te doorgronden. Hij heeft daarbij ook oog voor de proceskant van zaken en kan daar interventies op doen. Weet ontbrekende informatie makkelijk te vinden (binnen de organisatie, internet, binnen netwerk, e.d.). Beweegt zich bovendien makkelijk tussen mensen van uiteenlopende niveaus, gaat makkelijk de dialoog aan, is verbaal sterk en niet bang om waar nodig met respect voor anderen ook assertief te zijn. Schat andere medewerkers ook snel en goed in qua potentieel en weet daar zijn acties op af te stemmen. Heeft ruime bagage als het gaat om arbeidsvoorwaarden, functiewaardering en rechtspositie overheid, weet daarin ook snel te schakelen naar de praktijk en/of zich in specifieke onderwerpen te verdiepen. Heeft ook een goed gevoel voor het bestuurlijk proces en besluitvormingsprocessen op directie en MT niveau.

Alex heeft mij geholpen in een stormachtige periode in mijn ondernemerschap. Niet door oplossingen aan te dragen maar door te luisteren en samenvatten en daarna de juiste vragen te stellen. Ik kan Alex van harte aanbevelen voor uw organisatie.

Alex Boerman