Familie / Scheiding

Relatiebemiddeling, (realiseren) Echtscheiding & Ouderschapsplan

Daar met elkaar over in gesprek gaan. Wat valt er nog te zeggen of aan te doen. Waardoor komt het, waarom wil ik dit. Waar begin ik aan. Wat kan ik verwachten. Durf, wil of moet ik dat nog aangaan (is een advocaat inschakelen niet makkelijker). Hoe voorkom ik dat mijn belang wordt gebagatelliseerd, ik aan ’t kortste eind trek? Is het klaar; tijd om knoop door te hakken. Zijn we het er samen al wel over eens en zoeken we iemand die dit voor ons kan regelen.  

Is jouw situatie hiermee min of meer vergelijkbaar, overweeg dan eens een vrijblijvende (gratis) persoonlijk/vertrouwelijke kennismaking (en kijk ook even bij referenties).

ALEX mediation biedt wat jullie nodig hebben om zo in gesprek te komen over waar het jou om te doen is, dat het veilig voelt en snel tot duidelijkheid en afspraken kan worden gekomen over bij elkaar blijven of scheiden; co-ouderschap/omgangsregeling; kinder- en partneralimentatie; verdeling bezittingen, woning en/of eigen bedrijf; wel/geen convenant, ouderschapsplan. Dat wil je zo regelen dat je overzicht hebt, de uitkomst goed voelt en je je (allebei) geholpen voelt.

ALEX mediation verzorgt desgewenst ook een evt. vervolgprocedure t/m de inschrijving van de beëindigings- of echtscheidingsbeschikking, werkt met gekwalificeerde MfN-registermediators en collegiale ondersteuning/vervanging en biedt ook de mogelijkheid van (m/v) co-mediation en omgangsbegeleiding tussen ex-en in de omgang met de kinderen na de scheiding.

Mediation omvat vaak 2 tot 5 gesprekken (je krijgt ook ‘huiswerk’). De gesprekken zijn bij ons op kantoor en/of online (video-gesprek); op een neutrale locatie of aan huis, mits corona-proof.

Vaak betaalt ieder de helft van de kosten. Kun je jouw deel in de kosten niet betalen? ALEX mediation kan gesubsidieerde rechtsbijstand aanvragen. Afhankelijk van de hoogte van jouw inkomen en vermogen in het peiljaar (voor 2023 geldt 2021 als peiljaar) krijg je dan een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand. Bedroeg jouw bruto jaarinkomen in 2021 maximaal € 30.000,00 (alleenstaand) of € 42.400,00 (niet alleenstaand) en je eigen vermogen in dat jaar toen minder dan € 31.340,00 per persoon, dan betaal je alleen een eigen bijdrage voor de hele mediation van € 59,00 of € 117,00 (of, als ook die bijdrage niet van je kan worden gevergd, € 0,00). Is jouw financiële situatie na 2021 gewijzigd dan kun je een ‘verzoek om peiljaarverlegging’ bij de Raad indienen, om alsnog een toevoeging te verkrijgen. Vaak komt een minst verdienende in aanmerking voor een toevoeging en de meest verdiende niet. In geval van een vaste prijs afspraak is de helft daarvan dan voor rekening van de meest verdienende en komt de toevoeging dan in de plaats van de andere  helft daarvan. Heb je een verzekering voor rechtsbijstand dan kun je mogelijk een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen.

De kosten van Mediation zijn in het algemeen een stuk lager dan het (juridisch) alternatief. 

Wil je vooraf zekerheid over uw kosten: ouderschapsplan alimentatie-berekening, convenant en vermogensverdeling, indiening verzoekschrift, verklaring van berusting t/m inschrijving van uitspraak rechtbank in de BurgerRegistratie Personen (BRP)? Afhankelijk van je situatie maken we dan in overleg een vaste prijs afspraak om je ook daarin te ontzorgen.

Wil je weten meer weten? Bij ALEX mediation zijn de eerste 30 minuten gratis en vrijblijvend.

ALEX mediation zorgt er voor, dat je beter ‘je punt’ kunt maken; dat je je gehoord, gezien en begrepen voelt; dat je meer overhoudt om te verdelen en dat je investeert in de oplossing die jullie (kinderen) meer biedt dan slechts ‘een compromis’; de oplossing die goed blijft voelen!

Alex Boerman