Familie / Scheiding

Conflictbemiddeling op het vlak van Familie/Scheiding en rond Omgangskwesties met kinderen.

Overwegen jullie – om welke reden dan ook – om uit elkaar te gaan, dan kan het van belang zijn daar op een (naar omstandigheden) goede manier met elkaar over in gesprek te gaan, voordat je daar een beslissing over neemt (of anders liefst kort daarna). Het vraagt soms moed om zo’n stap met de ander aan te gaan. De mogelijke uitkomst kan je een onveilig gevoel geven; bang/onzeker maken voor het onbekende zonder partner of voor hoe die zou kunnen reageren op wat je wilt zeggen. Ook kan je gevoel en verstand niet op een lijn zitten. Of meen je alles inmiddels al wel gehoord te hebben, dat ‘praten’ onnodig tijd kost en dat ‘duidelijkheid’ jou/jullie juist helpt.

ALEX mediation biedt de deskundigheid en ervaring om daar op passende wijze over in gesprek, en tot afspraken te komen voor samen toch verder of juist niet; dat professioneel te begeleiden en dat op een veilige en vertrouwenwekkende manier zo goed mogelijk met elkaar te regelen; wanneer er belangen op het spel staan en het er om gaat emoties weer ‘in control’ te krijgen.

Een scheiding kan je leven behoorlijk op z’n kop zetten. Je wilt dus ook snel en goed worden geïnformeerd rond jullie belangen, rechten en plichten en jullie opties. Wie blijft en wie gaat. Wel/geen convenant, ouderschapsplan, etc. en/of beschikking rechtbank. Co-ouderschap of omgangsregeling met kinderalimentatie. Wel/geen partneralimentatie. Verdeling vermogen, eigen woning en/of eenmanszaak, v.o.f., maatschap, B.V.-structuur en/of box-3 inkomen.

ALEX mediation heeft de deskundigheid en ervaring jullie daarin professioneel van informatie te voorzien en te ontzorgen, incl. verzorging rechtbankprocedure, met een kwaliteitsnetwerk MfN-registermediators/vakspecialisten; collegiale ondersteuning/vervanging en (m/v) co-mediation.

Voor het maximaal haalbare voor allebei of – mogelijk toch samen verder – relatiebemiddeling, dan wel omgangsbegeleiding tussen ex-en in de omgang met de kinderen na de scheiding.

Mediation omvat vaak 3 tot 5 gesprekken (u krijgt ook ‘huiswerk’). De gesprekken zijn bij ons op kantoor of op een neutrale locatie in het land.

>Er gaat vrijblijvende intake aan vooraf, als u wilt bij u thuis, waarin we nagaan of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Was uw bruto jaarinkomen in 2018 maximaal € 27.900,00 (alleenstaand) of € 39.400,00 (niet alleenstaand) en bedroeg uw eigen vermogen toen minder dan € 30.000,00, dan betaalt u voor de hele mediation eenmalig een eigen bijdrage van € 55,00 of € 109,00 (of helemaal niets).

Vanaf 1 euro meer dient u de mediation zelf te bekostigen en dan bedraagt het uurtarief (particulieren) € 82,50 incl. btw per partij.

Ook dan kosten vallen uw kosten in het niet bij wat een (juridisch) alternatief u zou kosten. Misschien vergoedt uw verzekering uw kosten.

Wilt u vooraf zekerheid over uw kosten, dan kunnen we een totaalprijs afspreken (incl. alimentatieberekening, convenant, ouderschapsplan en vermogensverdeling) en u ook t/m de inschrijving van de uitspraak van de rechtbank in de BRP (BurgerRegistratie Personen) ontzorgen.

ALEX mediation zorgt er voor, dat u beter ‘uw punt’ kunt maken; dat u zich gehoord, gezien en begrepen voelt; dat u meer overhoudt om te verdelen en dat u investeert in de oplossing die u(w kinderen) meer biedt dan slechts ‘een compromis’; de oplossing die goed blijft voelen!

Alex Boerman