Zo nu en dan – ook vandaag weer – blijk ik een werkgever en een
werknemer in arbeidsconflict in hun persoonlijk/vertrouwelijk intake-gesprek al zo op weg te hebben geholpen, dat ik daar geen getekende mediationovereenkomst mee scoor. Klinkt als pech en dat ik aan die zaak verder niks verdien. Maar is dat wel zo … ? (En waar doe ik het voor … ?)

Mediation zit  in m’n genen. Ik ben dan ook MfN-registermediator geworden omdat het is wat ik als vanzelfsprekend altijd al deed: (arbeids-/relationele)conflicten weer ‘on speaking terms’ krijgen.
Van  coaching en mediation heb ik m’n beroep van gemaakt en een getekende overeenkomst betekent ‘even brood op de plank’, want maak van mediation niet je beroep als je hoopt daar snel aan te kunnen verdienen  … ( in materieel opzicht).
Een (geslaagde) mediation o.b.v. een getekende overeenkomst met meerdere declarabele sessies voelt (ook financieel) goed. Maar als je voor een mediationtraject was gevraagd en partijen vinden in de intake-fase al  oplossing (zonder een getekende overeenkomst) … . Dan scoor je even weinig  punten voor je Peer Review, maar voelt het toch als  ‘dit  is het’, ‘daar gaat het om’.!
Dat voelt als doen wat m’n bestemming is (als dat wat ik ook zoek, als je voor coaching bij me aan tafel zit). HAPPY!
‘Btw’: ’t bleek niet m’n enige beloning. De referentie die ik terug kreeg is lovend (geeft de burger moed om door te gaan) en  sterkt m’n  vertrouwen dat ongetwijfeld weer op m’n pad zal komen wat ik nodig heb: nieuwe mediation-uitdagingen die mij passen (mede dankzij m’n fantastische collega’s voor intervisie, ondersteuning en vervanging en contacten  waar ik m’n  opdrachten aan en m’n professionele 2e kantoorlokatie (waarover binnenkort meer) aan heb te danken (nu weer aan de bak, wie niet zaait zal niet oogsten).
Heb je  een vraag met betrekking tot een (mogelijke)  scheidings- of arbeidsmediation ? Bel (of reageer hieronder) dan gerust (vrijblijvend kennismaken en langs komen op kantoor of thuis is geen probleem).