Of je samenwoont zonder samenlevingscontract of geregistreerd  partners of getrouwd bent en al of niet  huwelijkse voorwaarden hebt; als je wilt scheiden en er is sprake van een eigen woning, dan dien je om meerdere redenen goed op te letten bij het maken afspraken over  de verdeling  van jullie bezittingen en gebruik van de eigen woning, ten behoeve van  het (scheidings)convenant.

Om wat de fiscale aspecten betreft daar meer duidelijkheid over te verschaffen heeft de Belastingdienst een notitie opgesteld; de notitie Het echtscheidingsconvenant en de eigen woning – fiscale aandachtspunten.

Laat je  goed informeren, de regels kunnen anders uitpakken dan gedacht.  Zie voor meer informatie over uit elkaar gaan (scheiden) en over wat daar zoal bij kan komen kijken ook bij  documenten.

Bij een scheiding met een eigen woning gaat het echt om veel meer dan deze fiscale aspecten (daar vertel ik je graag meer over), toch goed om te weten hoe de Belastingdienst hier naar kijkt.

Wil je scheiden (ben je daar niet over uit) of heb je vragen, stel die dan gerust of informeer eens vrijblijvend bij ALEX mediation.

CONTACT