Eigen Woning bij (echt)scheiding

Of je samenwoont zonder samenlevingscontract of geregistreerd  partners of getrouwd bent en al of niet  huwelijkse voorwaarden hebt; als je wilt scheiden en er is sprake van een eigen woning, dan dien je om meerdere redenen goed op te letten bij het maken afspraken over  de verdeling  van jullie bezittingen en gebruik van de eigen woning, ten behoeve van  het (scheidings)convenant.

Om wat de fiscale aspecten betreft daar meer duidelijkheid over te verschaffen heeft de Belastingdienst een notitie opgesteld; de notitie Het echtscheidingsconvenant en de eigen woning – fiscale aandachtspunten.

Laat je  goed informeren, de regels kunnen anders uitpakken dan gedacht.  Zie voor meer informatie over uit elkaar gaan (scheiden) en over wat daar zoal bij kan komen kijken ook bij  documenten.

Bij een scheiding met een eigen woning gaat het echt om veel meer dan deze fiscale aspecten (daar vertel ik je graag meer over), toch goed om te weten hoe de Belastingdienst hier naar kijkt.

Wil je scheiden (ben je daar niet over uit) of heb je vragen, stel die dan gerust of informeer eens vrijblijvend bij ALEX mediation.

CONTACT

2 gedachten over “Eigen Woning bij (echt)scheiding”

  1. Mijn oom en tante gaan scheiden en het huis is van ze allebei. Nu moeten ze uiteraard een goede oplossing bedenken voor dit probleem. Fijn dat de Belastingdienst een notitie heeft opgesteld om meer duidelijkheid te verschaffen over de financiële aspecten. Erg handig.

    1. Beste Jan, dank voor je reactie; wat je stelt was voor mij reden dit ook te posten. Bedenk wel dat betreffende fiscale aspecten maar een onderdeel van de financiële kant van scheiden met een eigen woning betreft en dat met de strengere regels die de banken tegenwoordig hanteren bij een scheiding met een eigen woning ook vaker de nodige creativiteit nodig is om er (figuurlijk, maar soms ook letterlijk) samen uit te komen. Mocht je oom en/of tante (of jij) daar vragen over hebben, neem dan gerust contact met me op (zie contact-pagina).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *