Bemiddeling of Scheiding?

Wat, als je relatieproblemen ervaart; jezelf in je relatie niet (genoeg) meer tot je recht voelt komen, en met elkaar in gesprek gaan zonder in verwijten te vervallen niet meer zo ziet zitten?

Ga je daar dan net zo lang over nadenken tot je hebt bedacht dat je  wilt scheiden of genoegen neemt met wat je hebt? Of stel je voor een op  relatie bemiddeling gerichte mediation aan te gaan om uit te zoeken wat de beste oplossing is voor allebei en jullie  eventuele kinderen (wellicht de beste oplossing voor jezelf)?

Sta je voor zo’n dilemma, bedenk dan dat de uitkomst van dergelijke beslissingen, hoe goed ook bedoeld, nogal eens resulteren  in een (v)echtscheiding als partijen daar vervolgens samen niet goed uit weten te komen. Ken je iemand die wil scheiden of dat overweegt? Realiseer je dan dat sympathie voor het standpunt van een van beiden echt iets anders is dan het tonen van begrip voor de situatie en eerder werkt als olie op het vuur dan als olie op de golven.

Een scheiding wordt vaak gezien als een traumatische ervaring en een vechtscheiding, zeker als er kinderen in het geding zijn, heeft vaak een veel  grotere impact op je leven dan je vooraf zelfs voor mogelijk had gehouden. Zie voor meer informatie hierover mijn blog over (v)echtscheidingen.
Op  relatie bemiddeling afgestemde mediation, waarbij de opties vooraf nog zoveel mogelijk open worden gehouden,  biedt  goede mogelijkheden om problemen op dit vlak te voorkomen.

Meer weten?

5 gedachten over “Bemiddeling of Scheiding?”

  1. Het mooiste is natuurlijk als relatieproblemen onderling opgelost kunnen worden. Een scheiding is niet fijn door alle emoties en kan voor veel stress zorgen. Gelukkig bestaat er zoiets als echtscheidingsbemiddeling, wat veel van deze zorgen kan wegnemen.

    1. Dag Jan, excuus voor mijn late reactie (website draaide enige tijd wat ‘stroef’, is verholpen en niettemin AVG-proof), maar fijn dat je dit op mijn website hebt willen delen. Ik ben het helemaal eens met wat je schrijft. Als scheidings(rechtbank)mediator heb ik daar dagelijks mee van doen en om op dat vlak nog meer te kunnen bieden (relatietherapie) ben ik RegisterMediator (MfN) en tegelijk ook RegisterCoach (CPION-gecertificeerd).

  2. Het is fijn dat meditation voor zoveel lastige conflicten oplossingen kan beiden. Mijn oom heeft een conflict op werk en kan meditation wel gebruiken. Zijn baas heeft hem namelijk ten onrecht van iets beschuldigd en nu is hun verhouding zeer sterk verslechterd.

    1. Beste Ferdinand, ik heb verder nog niets van jou(w oom) vernomen. Als je wilt, laat je oom dan gerust telefonisch met mij contact treden om eens een vrijblijvend te informeren. Aan (arbeids)mediation zijn voor werknemers meestal geen kosten verbonden (en anders kan ik via de Raad voor Rechtsbijstand mogelijk ook een toevoeging regelen). Hij kan me bereiken via 06 – 3038 6146 (en als jij wilt bellen ook prima)..

  3. Wat Jan en Ferdinand aandragen op het vlak van echtscheiding en arbeidsconflicten schetst goed waar het in mijn praktijk als onafhankelijk MfN-Registermediator dagelijks over gaat: kwesties die je zo diep (kunnen) raken dat je eigen emoties of die van de ander soms te heftig zijn om (zonder professionele hulp) met de ander in gesprek te komen over dat, waar het jou in de kern om gaat. Precies dat is wat mij zo boeit als arbeids- en scheidingsmediator. En telkens weer geniet ik er van, ook vandaag weer, als partijen bij mij aan tafel overeenstemming weten te bereiken en daar vervolgens ook met een goed of oké gevoel de overeenkomst voor tekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *