Wat, als je relatieproblemen ervaart; jezelf in je relatie niet (genoeg) meer tot je recht voelt komen, en met elkaar in gesprek gaan zonder in verwijten te vervallen niet meer zo ziet zitten?

Ga je daar dan net zo lang over nadenken tot je hebt bedacht dat je  wilt scheiden of genoegen neemt met wat je hebt? Of stel je voor een op  relatie bemiddeling gerichte mediation aan te gaan om uit te zoeken wat de beste oplossing is voor allebei en jullie  eventuele kinderen (wellicht de beste oplossing voor jezelf)?

Sta je voor zo’n dilemma, bedenk dan dat de uitkomst van dergelijke beslissingen, hoe goed ook bedoeld, nogal eens resulteren  in een (v)echtscheiding als partijen daar vervolgens samen niet goed uit weten te komen. Ken je iemand die wil scheiden of dat overweegt? Realiseer je dan dat sympathie voor het standpunt van een van beiden echt iets anders is dan het tonen van begrip voor de situatie en eerder werkt als olie op het vuur dan als olie op de golven.

Een scheiding wordt vaak gezien als een traumatische ervaring en een vechtscheiding, zeker als er kinderen in het geding zijn, heeft vaak een veel  grotere impact op je leven dan je vooraf zelfs voor mogelijk had gehouden. Zie voor meer informatie hierover mijn blog over (v)echtscheidingen.
Op  relatie bemiddeling afgestemde mediation, waarbij de opties vooraf nog zoveel mogelijk open worden gehouden,  biedt  goede mogelijkheden om problemen op dit vlak te voorkomen.

Meer weten?