Wil je als mediator een opdracht voor een mediation aanvaarden? Dan is het verstandig eerst na te gaan of die kan worden gezien als een fictieve loondienstbetrekking met jouw opdrachtgever.

Op verzoek van de NMv; de beroepsvereniging voor professionals in mediation heeft  ALEX mediation, voor meer duidelijkheid daarover, het artikel Mediationovereenkomst vs VAR, Modelovereenkomst en Wet DBA geschreven (click op de link om het gratis te downloaden).

De Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de uitvoerder van het MfN-register en eigenaar van de MfN-modelmediationovereenkomst, zal dit model niet laten toetsen en raadt de NMv en de leden aan dit te volgen. Met die aanpassing heeft de NMv de gewenste duidelijkheid gecreëerd en het artikel geplaatst in haar nieuwsbrief nr. 6 (juli).

De NMv organiseert op 22 september aanstaande een PE-carrousel in de Mariënhof in Amersfoort met onder meer ook twee maal een workshop over dit onderwerp, verzorgd door ALEX mediation.

.
581797_176708312492294_1196556739_n
 (Zorg dat je weet wat je doet)