Te hoge werkdruk en ongewenst gedrag veroorzaken werkstress. En  werkstress kan resulteren in verzuim, uitval, lagere productiviteit en arbeidsconflicten of situationele arbeidsongeschiktheid.

Natuurlijk beseft u wat het belang is van goed werkgeverschap (of goed werknemerschap) en dat dit kostbare (verzuim)procedures, arbeidsconflicten en situationele arbeidsongeschiktheid voorkomt.

De Inspectie SZW (voorheen: Arbeidsinspectie) – die controleert of u als werkgever (en als werknemer), genoeg tegen werkstress doet – heeft daarom een voor u als werkgever (en voor u als werknemer) nu ook een zelfinspectie-tool ontwikkeld; zie hiervoor Zelfinspectie.nl.

“Sometimes you need to look at Life from a different perspective”

Maar hoe pak je dat als ondernemer/werkgever/-leidinggevende of ondernemingsraad/werknemer op een eenvoudige, praktische en betaalbare manier aan? En bij toenemende spanning, behoefte aan duidelijkheid en de vraag “wat nu”? En werkt dat wel echt?

“Keep it simple”          “Less is more” 

ALEX mediation heeft de expertise en levert u graag maatwerk om u met voorlichting, training en instructie zo op weg te helpen, dat u er in de praktijk snel verder mee komt (ook als arbodienst/bedrijfsarts; case-, HR- of verzuimmanager).

Meer weten?

TNO factsheet Psychosociaal“Als je de manier waarop je naar dingen kijkt verandert,
veranderen de dingen waar je naar kijkt.” (Wayne Dyer).