We zijn getrouwd (of wonen samen); met opgroeiende kinderen, een mooi huis, mooie auto (en nog veel meer) … Maar waarom voel ik me dan al langere tijd niet meer gelukkig? Het zal m’n stemming wel zijn;  er zit wel eens wat tegen, maar na regen komt zonneschijn!  En btw:  als je goed kijkt is geen enkele relatie perfect (het gras bij de buren altijd groener, tot je er van boven op kijkt). En hebben samen niet al heel wat opgebouwd; om dankbaar voor, en trots op te zijn?!! Veel reden toch om me juist gelukkig te voelen, niet!!?

Waarom voelt het – heel diep van binnen – dan al lang niet meer zo? Je kunt niet alles hebben en iedereen heeft wel eens ’n wat mindere periode. De onzekerheid over ons werk/inkomen en problemen in de opvoeding van onze kinderen helpen momenteel ook niet echt; als je maar geduld hebt komen er ook vast weer betere tijden.

Ik sta dus echt wel optimistisch/positief in het leven! En toch blijft het knagen; voel ik me niet meer gelukkig; mis ik de aandacht voor elkaar (om over passie en liefde maar niet te spreken; is toch alleen iets van de beginperiode, niet?!).

Gelukkig maar, nog even volhouden … bijna vakantie … !

Ik heb al lang geleerd om tussendoor ook wat beter voor mezelf te zorgen; bijv. door me op een activiteit te storten die me aanspreekt en waar het voelt dat m’n omgeving mij (wel) waardeert, of, met de nodige afleiding door, zo nu en dan, even uit de band springen met m’n vriendinnen of vrienden om bij te tanken; heb ik wel verdiend.

Wel vervelend, als een van hen dan soms wat (te) dichtij komt en me vraagt of wij samen nog wel gelukkig zijn. Zo’n vraag kan ineens de pret bederven van de afleiding die ik juist dan even hard nodig heb.

Gelukkig weet ik zulke vragen met een kwinkslag onbeantwoord te laten; bijv. door op te sommen wat ik wel allemaal heb en aandacht te richten op anderen die er minder goed voor lijken te staan. En die uitlaatklep doet me goed (wordt steeds belangrijker voor me).

Maar wat verwacht ik nu eigenlijk precies van die vakantie?

( En psst: ik moet er niet aan denken om alles kwijt te raken! )

Zomaar een schets van hoe jouw situatie er op dit moment voor kan staan. Grote kans dan, dat tijdens je vakantie ‘de bom barst’ en jullie vakantie op een anti-climax uitdraait (waarbij je kwijt kunt raken wat je liever niet wilt na je vakantie scheiding/mediation zoekt).

Als je dat liever voorkomt, dan kan het zijn dat NU het moment voor je is gekomen om in actie te komen en relatiebemiddeling te zoeken!

ALEX mediation is verhelderend in familie(scheidings)kwesties, wat niet het einde van uw relatie hoeft te betekenen. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend (gratis en discreet).

De realiteit wordt er niet anders van, maar het kan de lucht klaren en er voor zorgen dat je samen echt veel beter op vakantie gaat.

Meer weten?

As your mind becomes clear, so will your path (Nilas)